Goedkoop bellen


Voordelig telefoneren

Het spreekt bijna voor zich dat iedereen het liefst zo goedkoop mogelijk belt. Wanneer u veel moet telefoneren maar tegelijkertijd ook op de kosten moet letten, is het raadzaam om eens goedkopere opties te gaan onderzoeken. Deze opties zijn er in overvloed, alleen kan het moeilijk zijn om, in uw situatie, een passende oplossing te vinden. In dit artikel, over voordelig telefoneren, gaan wij samen met u op onderzoek uit. Loopt u met ons alle mogelijke stappen
door maar leest u bovenal zelf ook aandachtig mee.

Goedkoper telefoneren met GSM

Whatsapp
Met uw mobieltje is meer mogelijk dan alleen opbellen en gebeld worden. Als u een Smartphone hebt met daarbij mobiel internet, dan kunt u ook contact leggen met uw vriendennetwerk met behulp van bijvoorbeeld APP’s. Dit zijn kleine applicaties die u kunt downloaden en vervolgens moet installeren. Een voorbeeld van een bekende applicatie is Whatsapp. U kunt tekstberichten versturen naar anderen die ook deze software op de GSM hebben geinstalleerd. Maar u kunt ook korte gespreksopnames doorsturen. Handig wanneer u
niet de tijd hebt om berichten te schrijven maar toch even de ander wilt spreken. Wanneer u een internet abonnement hebt, dan kosten dit soort kleine gesprekken bijna niets.

Contact leggen en telefoneren via Skype
Kent u het programma Skype? Met dit programma kunt u goedkoop bellen of zelfs geheel gratis. Dit kan vanaf uw vaste computer of uw laptop maar sinds een tijd is Skype ook te gebruiken op uw Smartphone. Hoe werkt het? U maakt een account aan met een eigen ID. U belt gratis naar anderen die dit programma ook gebruiken. Het enige wat u hiervoor nodig hebt is een internetverbinding. Het kost u dus enkel dataverkeer. Wanneer gaat u wel betalen? Het gaat u pas geld kosten wanneer u met dit programma gaat bellen naar mensen die geen Skype-account hebben. Maar dan nog belt u zeer goedkoop.

Schaf een SIM-only abonnement aan
U belt op zijn goedkoopst wanneer u zelf uw GSM betaald en er een los SIM-only abonnement bijneemt. Dit soort abonnementjes zijn al af te sluiten vanaf amper €2,50,- en voor €6,50,- krijgt u bij sommige aanbieders maar liefst 300 belminuten per maand. Eventueel kunt u zelfs twee van dit soort contracten nemen. Voor minder dan €15,- per maand hebt u dan al 600 belminuten! Kijk voor dit soort abonnementen eens op de website van BEN Telecom.

Goedkoop bellen met uw vaste telefoon

Tot slot is het verstandig om eens na te denken of het toch niet verstandig is uw vaste telefoon meer te gebruiken. KPN lijkt dan misschien wel een dure aanbieder, maar wist u dat u bij deze aanbieder onbeperkt naar mobiele telefoons kunt bellen?