GSM telefoon


Het internet is voor menigeen een bron van informatie en een van de mooiste uitvindingen van de voorgaande eeuw. Maar ’t kan u het echter soms ook erg moeilijk maken; bijvoorbeeld wanneer u op zoek gaat naar een GSM telefoon. U zoekt via de zoekmachine van Google of met die van Bing en honderden, zo niet duizenden, resultaten krijgt u voorgeschoteld. Waar zult u ooit uit kunnen kiezen?

Welke GSM zou ik kiezen?

Het is allereerst van belang om te bepalen waarvoor u uw GSM wilt gaan gebruiken. Is het puur omdat u bereikbaar wilt zijn en wilt kunnen bellen? Of koopt u dit mobieltje ook omdat u wilt internetten, wilt ‘whatsappen’ met vrienden en kennissen (een soort van sms’en, maar dan met een APP via het internet) of misschien wel wilt gebruiken om overal te kunnen internetbankieren? Wanneer u dat laatste wenst, kunt u het beste een Smartphone kopen. Een Smartphone (smart = slim, vertaald naar het Nederlands) is een telefoon met slimme functies. Een geavanceerd apparaat waarmee u kunt filmen, foto’s kunt maken, mee kunt internetten en nog veel meer. Voor dit soort telefoons is speciale sofware vereist, bijvoorbeeld software dat draait op Android. Een besturingssysteem van Google. Deze software is, simpel gezegd, uit te breiden met diverse APP’s die u kunt downloaden. Kortom: u koopt een apparaat dat in de verste verten niet meer lijkt op de ‘ouderwetse’ GSM van vroeger. Nee, u koopt in feite een mini computer waarmee u ook nog eens kunt bellen.

Waar speciaal op letten

Bij het maken van uw keuze kunt u letten op het formaat, het gewicht en de prijs.
Maar u zou ook kunnen bekijken wat de specificaties zijn van het product. Als u een slimme telefoon koopt, kunt u letten op de grootte van de opslag (GB), de hoeveelheid megapixels van de camera en de snelheid van de processor. Hoe beter deze processor is, hoe sneller u nieuwe programma’s kunt laden. De beste en, op dit moment, meest verkochte smartphones zijn die van Samsung en van Apple. Vooral het eerste merk is tegenwoordig behoorlijk aan de weg aan het timmeren en ze zijn inmiddels de iPhone van Apple voorbijgestreefd.

Bij wie te koop

Bij elke ‘telecomboer’ kunt u de nieuwste mobieltjes kopen. Zij kunnen u dan ook direct goed en uitgebreid adviseren. Maar u zou ook zelf kunnen gaan vergelijken met bijvoorbeeld de website van Kelkoo, of met die van Bellen (punt) com.