Mobiele telefoons

Generatie telefoon

Tegenwoordig kun je nergens meer komen of je ziet iemand bellen of sms’en. Of het nou op het trein station is of juist in de bibliotheek als zeer rustige plek, er is altijd wel iemand bezig met zijn mobieltje. Tien jaar geleden zag je zo nu en dan iemand met een mobiel bellen of heel soms sms’en. Nu zie je het overal. Het is niet alleen gebleven bij sms’en en bellen, nee waar je vroeger een walk /discman of mp3 speler voor had, daar kun je nu ook je telefoon voor gebruiken. Het is zelfs zo ver dat je niet eens meer de telefoon aan je oor hoeft te houden. De opkomst van mobiele telefoons is gigantisch geweest en de technologie is alleen maar meer en mooier geworden. Nu is het aan u om te weten wat voor een apparaat er eigenlijk bij u past. Dat is niet gemakkelijk met het oerwoud van mogelijkheden. U ziet door de bomen het bos niet meer en u moet ook nog eens bepalen hoe u wilt bellen en met wat voor telefoon. Er zijn een aantal dingen waar u rekening mee moet houden en tegelijkertijd houden we u op de hoogte van de verschillende soorten telefoons.

Wat bij jou past

Het belangrijkste als u gaat kijken naar een telefoon is of het eigenlijk wel goed bij u past. Dat heeft te maken met hoe u wilt bellen maar ook hoe het er bijvoorbeeld uitziet. Daarnaast komen nog de besturingssystemen. Allerlei dingen om rekening mee te houden dus. Wilt u een gemakkelijk te hanteren telefoon met weinig opties of juist eentje met superveel opties waar u de gekste dingen mee kunt doen. Dat varieert van de simpelste weggooi apparaten tot de allernieuwste smartphones zoals de iPhone of de nieuwe generatie android telefoons van HTC bijvoorbeeld. Ook de hardware doet er natuurlijk toe. Tegenwoordig is het niet uniek als telefoons zijn uitgerust met een foto camera waarmee je met steeds betere kwaliteit kunt opnemen. Sommige camera’s zijn zelfs beter dan op sommige digitale camera’s. maar dat zegt niets, want als je kijkt naar hand spelcomputers van 5 jaar geleden, dan is dat niets vergeleken met de grafische kwaliteit van tegenwoordige mobiele telefoons. Oftewel, er is keus te over maar wat past eigenlijk nou echt goed bij u persoonlijk. Dat is aan u om te beantwoorden, u weet nu wel zo een beetje wat er mogelijk is.

Van oud naar nieuw

Er zijn allerlei motieven om een nieuwe gsm te kopen om hun mogelijkheden en onmogelijkheden. Als u alleen wilt sms’en en bellen moet u gewoon een simpele telefoon kopen. Deze zijn te verkrijgen voor een paar tientjes, en dat is het offer niet. Maar voor touch screen mogelijkheden van de laatste jaren bent u wel wat meer kwijt. U kunt voor mooiere telefoons ook wel korting krijgen. Als u bijvoorbeeld een abonnement voor mobiele telefoons neemt dan kunt u vaak hypermoderne telefoons voor een spotprijs krijgen. Het nadeel is wel dat u dan vaak voor twee jaar vast zit aan een vast abonnement. En dat is jammer, maar u moet er wat voor over hebben. Depopulairste mobiele telefoons in opkomst zijn toch wel de android telefoons. Deze zijn in 2009 gelanceerd onder leiding van google die graag de strijd aan ging met apple’s iPhone. Nieuwe besturings systemen die gemaakt zijn zodat u makkelijk kunt internetten. Met een druk op de knop zit u op skype of facebook. U hebt feitelijk dus een zakcomputer in uw telefoon. Sommige mensen zeggen gekscherend dat je zelfs ook nog kan bellen met mobiele telefoons, alsof ze gemaakt zijn om andere dingen mee te doen.

Uiterlijk

Voor veel mensen is een uiterlijk van het mobieltje minder belangrijk dan hoe het werkt. Vroeger moest de telefoon vooral klein zijn, dat is tegenwoordig wel anders. Touch mobiele telefoons zijn juist heel erg groot. Voor de jeugd zijn blackberries erg populair, en telefoons die er zo uitzien zijn dan ook erg in de mode. Het ironische is dat die telefoon eigenlijk gemaakt is voor het bedrijfsleven. Maar elke subcultuur kan weer een andere telefoonstijl hebben. het gaat er weer uiteindelijk om wat bij u past. En u kunt natuurlijk altijd als u meer keus hebt te kiezen voor degene die er het mooiste uit ziet. Vaak kunnen verschillende modellen ongeveer hetzelfde, dan kunt u mooi voor de mooiste kiezen. Dus u kunt kiezen tussen, voordeel, functionaliteit, mogelijkheden, hardware of uiterlijk. Waar u voor kiest maakt niet uit, u zult als u een goede afweging maakt zeker tevreden zijn met wat voor mobiele telefoons u ook wilt kiezen.