Mobiele telefoons vergelijken


Een GSM kopen doet u niet zomaar eventjes in een paar minuten, als het goed is. Misschien hebt u veel eisen waaraan uw toestel moet voldoen. Moet het een Smartphone worden, of gewoon een mobiel zonder al te veel toeters en bellen? Moet het er een zijn van een bekend merk, hebt u een bepaald type op het oog? En let u zelfs op de afmetingen of de kleur van het apparaat? U leest het: wij denken geheel met u mee en het is nog niet zo eenvoudig om er eentje te kiezen die volledig voldoet aan uw eisen.

Uitgebreid vergelijken

Mobiele telefoons vergelijken kan op de bekende vergelijkingssites, zoals op die van Kelkoo of Bellen.com. Maar u kunt ook simpelweg eens een telefoonzaak binnenstappen en de verkoper vragen welke aan uw specifieke eisen voldoen. Deze verkopers zijn vaak in de eerste plaats liefhebbers en zij weten waarover ze praten. Het grote voordeel is ook weer dat u alle mogelijk modellen direct kunt uitproberen. Op de een of andere manier is het altijd gemakkelijker om een keuze te maken wanneer u het mobieltje kunt voelen, in de handen hebt.

Waar speciaal op letten?

Gaat u voor bijvoorbeeld een Smartphone, let er dan goed op hoeveel GB geheugen u er standaard bij krijgt. Soms is dit weinig en moet u er een extra geheugenkaart bijkopen. Let ook zeker op het besturingssysteem. Android is erg in opkomst en behoort tot een van de prettigste besturingssystemen op dit moment. Nokia heeft bijvoorbeeld ook een eigen systeem (Symbian), maar deze is totaal geflopt. Het is daarom goed om hier extra op te letten. Ook is het slim om vooraf te checken of het toestel over een Wi-Fi optie beschikt. U kunt dan gratis internetten wanneer er een verbinding in de buurt is. Ook kunt u letten op de volgende zaken: beschikt de GSM over GPS? Heeft het een virtueel of een fysiek toetsenbord? Hoe groot is het scherm? Om optimaal te kunnen internetten op uw telefoon is een groot scherm bijna een must.

Consumentenbond

De consumentenbond heeft overigens een erg interessant keuzetest online staan. U kunt simpelweg aangeven voor welk type u kiest, vervolgens maakt u een keuze tussen de verschillende besturingssystemen en daarna geeft u aan wat de GSM kosten mag. In totaal kunt u kiezen uit maar liefst 160 mobieltjes op dit moment. Met al deze informatie moet het voor u nu geen probleem meer zijn om goed te vergelijken.