Prepaid mobiel


Met een prepaid mobiel bij de hand bent u door iedereen altijd en overal te bereiken. Natuurlijk kunt u zelf ook telefoneren als dit nodig is, maar uiteindelijk gaat het er u zeer waarschijnlijk om dat u niet wilt vastzitten aan de maandelijkse kosten die u voor een abonnement moet betalen. Met een dergelijke telefoon hebt u helemaal zelf de complete controle over uw belgedrag en de kosten. Erg handig wanneer u niet wilt vastzitten aan talloze verschillende abonnementen!

De voordelen van prepaid bellen

Hierboven in de inleiding hebben wij eigenlijk al de voordelen besproken. Wanneer u prepaid mobiel belt, kunt u zelf bepalen hoeveel u wilt uitgeven aan het telefoneren. Er zijn kaarten te koop voor een tientje, maar ook voor meer en zelfs voor minder. Het grote voordeel is ook dat u niet vastzit aan een abonnement. De meeste abonnementen duren een jaar, of twee jaren. Hiermee kunt u vaak wel voordeliger, verhoudingsgewijs, bellen, maar uiteraard betaalt u hiervoor vaak ook een smak geld. Tenzij u kiest voor een SIM only.

Wat zijn de nadelen?

Het nadeel hiervan is vooral toch wel dat, mocht u onverhoopt plotseling iemand moeten bereiken, het tegoed op uw kaart ook gauw verbruikt kan zijn. U moet meestal per minuut flink wat geld betalen. Daarnaast kunt u niet even snel tijdens een telefoongesprek uw tegoed opwaarderen. Bellen naar alarmnummers, zoals naar 112, kunt u wel altijd zonder dat u zelfs beltegoed hebt.

Uw GSM kiezen en ook besparen

U kunt ook flink besparen op uw GSM. Ga voor een tweedehands item op bijvoorbeeld Marktplaats. Of vraag een goede kennis of hij/zij nog een oud model over heeft. Wilt u een nieuwe mobiel? Ook deze hoeven niet zoveel meer te kosten vandaag de dag. Deze zijn vaak voor een paar tientjes al te koop in combinatie met een prepaidkaart met beltegoed.

Tip: zo min mogelijk zelf telefoneren

Moet u opeens toch dringend iemand bereiken? Dan kunt u bijvoorbeeld zelfs, alleen zal niet iedereen dit zo enorm waarderen, een andermans telefoon een keer laten overgaan om direct daarna op te hangen. Degene weet dan dat u heeft gebeld en is waarschijnlijk ervan op de hoogte dat u graag teruggebeld wilt worden. Bent u bang dat u teveel belt, dan kunt u zelfs overwegen om een kaart te kopen met zo min mogelijk belminuten daarop. Want sommige mensen kunnen zichzelf nou eenmaal niet zo goed in bedwang houden.