Prepaid mobiel internet


Tegenwoordig kunt u voor zowat alles wel een abonnement afsluiten. Natuurlijk heeft dit veel voordelen. Heel veel zelfs: u hoeft zich nergens achteraan, alles komt vanzelf binnen en u hoeft alleen maar te consumeren. Uiteraard betaalt u elke maand, elk kwartaal of ieder jaar trouw uw rekeningen en op zulke momenten is het soms even schrikken; u komt erachter dat u eigenlijk wel erg duur uit bent bij uw huidige aanbieder of met uw lidmaatschap bij de club. Het zou handig zijn wanneer u ook wat minder afhankelijk zou kunnen zijn. Met prepaid mobiel internet bijvoorbeeld.

Internetten wanneer u wilt

Hebt u een mobieltje waarmee u graag toegang wilt hebben tot het internet? Bent u een gebruiker daarvan die niet constant online hoeft te zijn, maar alleen in noodgevallen of zo nu en dan om eens uw mail te controleren? Dan is prepaid mobiel internetten misschien iets voor u. U koopt eenmalig een prepaidkaart, dit kan online via bijvoorbeeld deze site of in een telecomshop om de hoek, en plaatst er tegoed op via een bankoverschrijving. Vervolgens blijft dit *tegoed erop staan totdat u het hebt verbruikt.

De voordelen

U betaalt alleen wanneer u gebruikt. U zit dus nooit vast aan contracten en te dure abonnementen.
U kunt altijd online internetten via uw mobiel wanneer u dit wenst en de snelheid van het internet doet vaak niet onder voor internetabonnementen.

En de nadelen dan?

*= let u wel op het tegoed en hoe lang dit geldig is. Heel soms is een tegoed maar een jaar lang geldig. Het zou jammer zijn van uw geld wanneer u plotseling in het nieuwe jaar erachter komt dat uw tegoeden zijn opgemaakt.
Over het algemeen kunt u in verhouding veel minder online dan wanneer u een internet-abonnement neemt. Houd er rekening mee dat u zo een paar cent per MB moet betalen. Een uurtje internetten zou u dan zo tien euro kunnen kosten.

Welke aanbieder kunt u kiezen?

Op onze website kunt u gericht zoeken, tussen de linkjes en advertenties, naar een goede aanbieder.
Staan er geen aanbieders tussen? Dan kunt u op de website van bijvoorbeeld de KPN kijken naar prepaid internet-kaarten. Maar over het algemeen is dit een dure aanbieder. Wellicht dat bedrijven zoals Simyo of Ben telecom ook dit soort kaarten aanbieden. Let u er trouwens extra op of uw GSM wel gebruikt kan worden in combinatie met deze prepaid-kaarten. Veel succes toegewenst!