Prepaid naar abonnement


U wilt van prepaid naar abonnement overstappen? Dan hebt u hiervoor waarschijnlijk een geldige reden. De kans is groot dat u deze manier van telefoneren toch achteraf te prijzig vond, of dat u op den duur meer bent gaan bellen dan dat u had verwacht? In dit uitgebreide artikel bespreken wij een aantal belangrijke zaken. Het is verstandig om dit goed door te lezen voordat u een overstap doet. Het kan u straks in zekere zin veel geld en ongemak schelen.

Hoe u gemakkelijk kunt overstappen

Het is eigenlijk heel eenvoudig om van uw prepaid af te komen en de overstap te wagen naar een normaal telecom-abonnement. Met uw prepaidkaart hebt u namelijk geen verplichtingen, tenzij u er een GSM op afbetaling bij hebt gekocht en deze eerst nog moet afbetalen, en kunt u zelfs vandaag nog een keuze maken. U gaat simpelweg naar de website van een telecomaanbieder toe en vraagt een abonnementje aan. Leest u hieronder verder waar u rekening mee dient te houden.

Welk abonnement heeft uw voorkeur

Er zijn tal van soorten abonnementen. De meest vanzelfsprekende is die in combinatie met een telefoon. Wanneer u een duurder contract afsluit, kunt u meestal ook een nieuwer model GSM erbij nemen. Bij bijna alle aanbieders is het mogelijk om alles fijn te stemmen op uw verbruik, gebruik en persoonlijke voorkeuren. Zo kunt u er voor kiezen om een sms-bundel erbij te nemen of mobiel internet. Dit laatste is zelfs aanpasbaar naar uw verbruik. U kunt een kleine internet-bundel nemen of een grote. Ook uw bel-bundel is op deze manier aan te passen. U weet nu in elk geval dat u zelf de volledige controle hebt over datgene wat u aan wilt vragen.

Uw eigen en huidige nummer behouden

Wilt u nummerbehoud aanvragen? Dit kan altijd! Tijdens het aanvragen kunt u aangeven of u uw nummer wilt behouden of dat u een nieuw telefoonnummer wenst te krijgen. De telecomaanbieder gaat vervolgens zelf, indien u aangeeft dat u het telefoonnummer wilt behouden, uw nummer vasthouden en oversluiten. U hoeft zelf niets te doen. Het kan soms wel wat langer duren voordat u met uw eigen nummer kunt bellen. U krijgt vaak een tijdelijk telefoonnummer waarmee u alvast bereikbaar bent. Het is wel opletten geblazen, aangezien deze feitelijk nog niet gekoppeld is aan uw GSM-abonnement en daardoor meestal de volle pond moet betalen indien u er gebruik van maakt. Goed even de voorwaarden doorlezen dus.