Prepaid telefoons kopen


Welke keuze maakt u?

Voordelig telefoneren, zonder dat u vastzit aan hoge maandelijkse kosten kan men uitermate goed door prepaid telefoons te kopen. Wanneer u een GSM koopt kunt u zelf bepalen hoeveel beltegoed u erbij koopt. Is het tegoed na een bepaalde periode opgemaakt? Dan kunt u gemakkelijk opwaarderen. U kunt zelf kiezen voor welke telecom provider u kiest en wat de telefoon zelf betreft: uiteraard is het aan u voor welk merk u gaat.

Bellen: u hebt de controle

Waarom dit soort apparaten kopen tegenwoordig zoveel wordt gedaan door consumenten? Er zijn diverse oorzaken waarom bellen met een vast beltegoed tegenwoordig bijna een trend lijkt te zijn. Een oorzaak is waarschijnlijk dat steeds meer kinderen op dit moment mobiel bellen, dus een mobieltje hebben. Ouders zijn vaak wel huiverig voor het belgedrag van hun kinderen; ze zijn misschien bang dat hun kind niet meer de controle over zijn of haar belgedrag heeft en daardoor teveel kosten maakt. Met dit soort mobieltjes kan simpelweg niet meer gebeld worden, dan dat er op de kaart aan tegoed staat. Maar ook volwassenen zijn soms bang om geen controle meer te hebben over hun belkosten. Daarnaast is het ook zo dat niet iedereen evenveel belt. Waarom dan een dure abonnement afsluiten als dit ook kan met veel minder?

Soorten GSM’s

Ze zijn er in alle soorten en maten. Maar verstandig is het om er een te kopen waarvoor u hem daadwerkelijk wilt gebruiken. Het is allemaal wel heel mooi: een touchscreen, full HD, spelletjes en al die apps, maar gaat u dat gebruiken? Natuurlijk is een prepaid telefoon geen obstakel om niet voor een Smartphone te kiezen. Integendeel! Ook zonder 3G (mobiel internet) kunt u prima optimaal gebruikmaken van dit soort mobieltjes. Desnoods gebruikt u WiFi (draadloze internetverbinding) om alles uit uw telefoon te halen.

Simlock en simlockvrij

De meeste mobieltjes worden verkocht met een ‘simlock’ daarop.
Deze zorgt er simpelweg voor dat de telefoon enkel te gebruiken is i.c.m. een prepaidkaart van de provider. Simlock-vrij maken van uw GSM is mogelijk, alleen is dat vaak niet legaal. Tenzij dit pas na een jaar na aanschaf gebeurd. Let u er dus vooraf bij aankoop op of uw mobiel wel simlockvrij is.

De provider

Als allerlaatste is het natuurlijk belangrijk om te kiezen voor een provider. Via het netwerk van deze provider gaat u namelijk bellen. Tegenwoordig maakt het niet zo heel veel meer uit voor welke telecom provider u kiest. U kunt bijvoorbeeld kiezen tussen KPN, Tele2, T-mobile. Wilt u echt het beste van het beste? Surft u dan eens naar de website van de consumentenbond.