Prepaid telefoons vergelijken


Vergelijken

Prepaid telefoons vergelijken is een klus op zich. Ze zijn er namelijk in alle soorten, maten, prijzen en types. Daarnaast is het merk telefoon ook niet geheel onbelangrijk. Het aanbod is grandioos groot. Wij gaan u een eind op weg helpen, met de bedoeling dat u straks feilloos weet welke telefoon bij u past en natuurlijk is het mooi meegenomen wanneer deze u niet teveel geld gaat kosten. En het belangrijkste is, daar bent u ook naar op zoek, dat u met deze telefoon prepaid kunt bellen.

Welk type kiezen?

Allereerst is het verstandig om na te gaan met welk doel u wilt gaan bellen. U wilt een prepaid GSM. Deze apparaten zijn speciaal geschikt voor SIM-kaarten met daarop een vast beltegoed. Dit tegoed krijgt u meestal gratis erbij wanneer u een los mobieltje koopt. Maar deze kaarten zijn ook gewoon los verkrijgbaar en te koop via het internet of bij de plaatselijke sigarenzaak. U kunt kiezen voor een Smartphone of gewoon voor een telefoon zonder ‘toeters en bellen’. Bij een Smartphone kunt u ook een Internetkaart kopen. Het is daarom aan u welk type GSM uw voorkeur heeft. Belangrijk om in elk geval te weten is dat uw mobieltje SIM-lock vrij moet zijn. Dat wil eigenlijk zeggen in simpele bewoordingen: geschikt om er alle soorten prepaidkaarten in te stoppen.

SIM-lock vrij kopen

Koopt u een telefoon via het internet? Dan staat er meestal bij of deze SIM-lock vrij is of niet. Het is belangrijk om dit te onthouden, want straks hebt u wel een prepaidkaart aangeschaft maar is uw apparaat hiervoor ongeschikt. In principe is er dan nog geen man overboord, aangezien veel mobieltjes SIMlockvrij te maken zijn. Maar dit kost u toch weer extra geld en tijd.

Wat zijn normale prijzen?

Dat is eigenlijk moeilijk om te zeggen. Wilt een nieuwe Smartphone kopen waarmee u ook op internet kunt, dan zijn prijzen tussen de €150,- en €500,- heel gangbare prijzen. Wilt u echter een simpele GSM kopen omdat u alleen maar zo nu en dan goedkoop wilt bellen, dan bent u vaak al klaar met €25,- of meer.

Tweedehands of toch nieuw?

Natuurlijk kunt u ook op bijvoorbeeld Marktplaats eens kijken naar een tweedehands  mobieltje. Maar vaak weet u niet zeker of deze telefoons nog wel goed zijn en of de verkoper u wel de waarheid vertelt. Het is verstandiger om soms een beetje meer te betalen voor een nieuwe GSM, dan er maar op te moeten vertrouwen dat een tweedehandse 100% in orde is.