Sim only abonnement


Vandaag de dag kiezen consumenten massaal voor een Sim only abonnement, in plaats van de standaard abonnementen met een telefoon erbij. Dit laatste zijn producten die over het algemeen een looptijd hebben vanaf een jaar tot en met twee jaren. U betaalt gewoon voor uw mobieltje maar in feite betreft dit een huurkoop of een koop op afbetaling; u krijgt waarvoor u hebt getekend maar pas nadat alle rekeningen voor de gehele looptijd zijn voldaan, is het uw bezit. Over het algemeen betaalt u voor uw GSM de volle pond plus een extra bedrag. Het lijkt erg aanlokkelijk om op dit soort aanbiedingen in te gaan maar u bent altijd duurder uit, op het eind van de rit.

Waarom stapt men massaal over?

Precieze redenen zijn er niet aan te stippen. Volgens kenners zijn consumenten het beu om vast te zitten aan langdurige contracten. Ze zijn erachter gekomen dat het allemaal niet zo voordelig is zoals het lijkt. Daarnaast kiezen mensen toch steeds vaker voor vrijheid. Zoals net al geschreven willen ze niet meer slaaf zijn van hun eigen afspraken. Daarbij komt ook nog eens dat er een prijzenslag plaatsvindt op het moment van schrijven en daarvoor. Telecomaanbieders stunten met prijzen, zodat consumenten niet meer voor een gat te vangen zijn. Ze wachten af en kiezen eerst dan maar tijdelijk voor een aantrekkelijke SIM only abonnement.

De voordelen van een los abonnement

Wanneer u al een telefoon hebt of er binnenkort zelf eentje gaat kopen, dan kunt u gaan kiezen tussen een van de vele losse SIM abonnementen die er te vinden zijn. Ook hiervoor geldt: ze zijn er al met een looptijd van een en twee jaren. Maar het is ook mogelijk om ze per maand, dus zonder looptijd, te bestellen. Vaak betaalt u dan als enige een paar euro voor de aansluitkosten. Het grote voordeel is dat u niet betaalt voor uw GSM en dat de maandelijkse kosten daarom erg laag zijn.

Welke aanbieder kiezen?

Op dit moment kunt u kiezen uit een tal van aanbieders. Zoals BEN, SIMyo naar ook KPN en bijvoorbeeld Vodafone bieden deze producten aan. Maar eerstgenoemden zijn toch echt aanbieders die zich hier speciaal op richten en daar zijn de prijzen ook naar: goedkoop! Let u bij het kopen van uw mobieltje er echter wel goed op dat deze geschikt zijn, dus zonder lock, voor deze abonnementsoorten. Informeert u voordat u daadwerkelijk tot koop overgaat altijd goed.