Sim only prepaid

Bij sim only prepaid ontvangt u alleen een simkaart en verder niets. Dit heeft een groot aantal voordelen ten opzichten van een abonnement waarbij u een mobiele telefoon krijgt. Vooral op het gebied van besparing is een prepaid simkaart een erg goede oplossing. Omdat het prepaid is, kunt u nooit meer geld kwijt zijn dan dat u opwaardeert. U bent dus altijd op de hoogte van uw verbruik. Het opwaarderen kan tegenwoordig op veel manieren. Bijvoorbeeld via de telefoon zelf, of door het kopen van een code via het internet of in een winkel.

Wanneer u voor een sim only pakket gaat, is het wel belangrijk dat u een telefoon heeft die sim lock vrij is. Wanneer dat zo is, kunt u van elke provider een simkaart in de telefoon stoppen. Vaak hebben mobiele aanbieders gunstige tarieven. Zo krijgt u vaak extra gratis beltegoed wanneer u sim only aanschaft.

Met een prepaid simkaart is het overigens gewoon mogelijk om gebruik te maken van alle diensten. U kunt dus gewoon bellen en sms’en en zelfs gebruik maken van internet. Bij sim only prepaid betaald u dan meestal wel per MB, waardoor internet gebruik duur kan uitvallen. Het is dus aan te raden om hier rekening mee te houden.

Door gebruik te maken van prepaid beltegoed kan het wel gebeuren dat u tijdens een gesprek door uw beltegoed heen bent. De verbinding wordt dan automatisch verbroken. Wanneer uw prepaid telefoon geen beltegoed meer heeft, kunt u natuurlijk nog wel noodnummers bellen. Ook is het mogelijk om zonder beltegoed sms’jes te ontvangen en oproepen te beantwoorden. Sim only kaartjes is een goede keuze wanneer u weinig waarde hecht aan de functies van een telefoon en slechts goedkoop wilt bellen en sms’en.